zondag 27 november 2016

De niet meer zo kleine zeemeermin

Er woont sinds kort een zeemeermin in ons huis. De vervelende oorwurm - " 🎶  diep in de zee, diep in de zee  ðŸŽ¶  " - die moet je erbij nemen, maar pfiew pfiew - of hoe fluit een mens online? - wat een staart, zeg!



Ik tekende daarvoor uit de losse pols mijn meest zeemeerminnige staart. Het patroon verknipte ik in 6 delen en naaide ik daarna met afwisselend de glinsterende kant van de stof en de zwarte binnenkant weer aan elkaar. Om de staart mooi in vorm te houden stak ik er ook nog een laagje wattine tussen en doorstikte ik de verschillende delen.

De binnenstof is zachte, zachte - zei ik al zachte? - teddystof. Ideaal dekentjesmateriaal, héérlijk - Oeps, daar gaan we weer: "🎶  ik zeg het je eerlijk, hier is het heerlijk, diep in de zee 🎶  " - 

Om vlot te kunnen switchen van mens naar zeemeermin en andersom - naar het schijnt, doet zo'n zeemeermin dat wel vaker - liet ik de zijkant tot ongeveer halverwege open.






Het zeemeerminnetje dat je op de foto's ziet, moest jammer genoeg alweer afscheid nemen van haar vissenstaart. Er kwam een mooi strikje omheen en het pakje ging naar mijn liefste metekindje dat 12 werd op 12 november! Een niet meer zo kleine zeemeermin, dus.

Ook ik raakte de afgelopen dagen een beetje gehecht aan die glinsterende staart. Ik zal hem nog missen in mijn interieur - Ja, ja: "  ðŸŽ¶  Ik zal je zo missen, tussen de vissen, diep in de zee  ðŸŽ¶  " -




En voor wie zich nu afvraagt wat dat zoal eet, zo'n zeemeermin: wel, met een scherm vol kronkelende wormen was die van ons tevreden - Wat zeg je? Tevreden? Zingen maar: "  ðŸŽ¶  Wij zijn tevree, heel ver benee, diep in de zee  ðŸŽ¶  " -


VAN MIEK IS ALTIJD BLIJ MET EEN REACTIE OF EEN VOLGER ERBIJ!

Follow  

PATROON: zelf getekend
BUITENSTOF: Alfabri
BINNENSTOF: Kwantum

zondag 6 november 2016

Bloggers for life - part 2

Ik had er eerlijk gezegd nog nooit van gehoord, maar de jongste dochter herkende ze meteen: zorgenvriendjes! - Of in Khadetjes-taal: vreetz'oppers - 



Ze doen me een beetje denken aan de worry dolls die ik ooit van mijn kotgenootje kreeg. Zij kreeg stress van mijn stress ocharme en greep in met een cadeautje - bless her. Ik legde de worry dolls braaf onder mijn hoofdkussen en ze namen al mijn zorgen weg - I know, Stevie, superstition ain't the way… maar zo behaalde ik wel mijn diploma, nèh.


Mister vreetz'opper moet niet onder je hoofdkussen, nee. Mister vreetz'opper die vreet al jouw zorgen gewoon lekker op. Briefje schrijven - mondje open - briefje erin - mondje toe - Mister vreetz'opper says nomnomnom.


Binnenkort gaat dit zorgenvriendje richting UZ Gent, waar stoute monsters kleine kinderen met veel te grote zorgen opzadelen.

Na mijn eerste projectje voor Bloggers for Life besloot ik in het bolletjesthema te blijven. Wie weet brengt dat wel geluk - bijgelovig, ik?


VAN MIEK IS ALTIJD BLIJ MET EEN REACTIE OF EEN VOLGER ERBIJ!


PATROON: gratis patroon voor BFL van Khadetjes
STOF: Soldeur (www.wildvanstof.be)