zondag 26 maart 2017

Goed gemutst. En nog meer zwaluwen.

Gisteren waren wij extreem goed gemutst! Kijk maar. 



We hadden namelijk, na lang wachten en doen alsof ein-de-lijk de zon gezien. En om het spreekwoord te slim af te zijn, haalden we maar meteen een heleboel zwaluwen tegelijk uit de kast - Lente, lente … komkomkomkom!


Braaf als ik ben, volgde ik het advies van Willy, liet de zon in mijn hart en genoot. Van het leven, jaja, maar ook van deze zalige Julia sweater van Compagnie M


Niet alleen het resultaat maakte mij blij - kijk toch eens naar die vleermuismouwen! en zie die subtiele zakken in het voorpand! - ook het maken van de sweater was een plezier. Volledig met de overlock en in een paar uurtjes klaar. Hoera trouwens voor een patroon met naadwaarde inbegrepen! 



Voor zus 1 mag het tegenwoordig allemaal een beetje stoerder - stoer is de nieuwe prinsessenjurk, zeg maar …  
Enter de beanie, aka de Mila-muts. Ik scoorde bij mijn tienerdochter - big time. En ook daarom waren wij gisteren dus zo extreem goed gemutst!


VAN MIEK IS ALTIJD BLIJ MET EEN REACTIE OF EEN VOLGER ERBIJ!

Follow 

PATROON SWEATER: Julia sweater (Compagnie M)
STOF SWEATER: Soldeur (www.wildvanstof.be)
PATROON BEANIE: Slouchy beanie (gratis op heidiandfinn.com)
STOF BEANIE: Stoffenspektakel

woensdag 22 maart 2017

Bedankt, Mary Poppins!


Bij een halflange rok moest ik tot voor kort altijd aan Mary Poppins denken - Remember her handbag? MADE OF CARPET! Stijlicoon? Not so much dus...



Maar toen was de midi-rok plots toch weer in. En, wat blijkt? De jongste dochter komt er geweldig goed mee weg, al zeg ik het zelf.



Good ol' Mary worked her magic, want het groen gestreepte elastiek en het zalige - z-a-l-i-g-e - glanzende stofje kwamen als vanzelf in mijn handen gefladderd.
Voor het patroon moest ik niet lang nadenken. Het werd de Florence Flair uit het boek Urban Style van Eva Maria. Just perfect. Of nee, supercalifragilisticexpialidocious!



Voor het T-shirt gebruikte ik het bovenstukje van de Candy jurk. En tijgers. Of course. Vraag me niet waarom.

Wij wilden Mary Poppins deze middag persoonlijk bedanken voor de inspiratie, maar ze was gaan vliegen - flauwe woordspeling, nevermind... 




En als we nu toch nog eventjes blijven wachten? - Anything can happen, if you let it - (wijze woorden van een wijze nanny…)


VAN MIEK IS ALTIJD BLIJ MET EEN REACTIE OF EEN VOLGER ERBIJ!

Follow 

PATROON ROK: Florence Flair (Urban Style)
PATROON T-SHIRT: Candy jurk (La maison Victor)
STOF + ELASTIEK ROK: A. Boeken (Amsterdam)
STOF T-SHIRT: Van Domburg Textiel (Den Haag)

maandag 20 maart 2017

Over een giraf met olifantenpoten. En een zwaluw.

Zo op het eerste gezicht leek het wel alsof wij voor elkaar gemaakt waren, Rianne en ik. Casual, en toch vrouwelijk. Eenvoudig, maar elegant. I liked her style.


Ik zag ons twee tijdens de paasvakantie dan ook al casual, en toch vrouwelijk uitwaaien op het strand. En daarna eenvoudig, maar elegant flaneren op de dijk. Rianne dacht daar anders over...


Het begon nochtans goed toen zij en haar matentabel mij ervan overtuigden dat ik in een maat 36 zou passen… - I should have known better… 



Jep, bij de eerste tussentijdse pasbeurt voelde ik mij precies een giraf met olifantenpoten. Smalle mouwen, zeg! 
Met deze Rianne kon ik onmogelijk een dag gaan shoppen tot we droppen zonder dat mijn vingertoppen ondertussen langzaam zouden afsterven.
Ik knipte de mouw dan maar radicaal in twee en stikte er een extra strook tussen, in de onafgewerkte stijl van het tunneltje in de taille. 


Maar dan die halsopening! Daar pasten wel drie Kortrijkse dikkenekken tegelijkertijd in. Een paar extra steekjes aan de schouders drongen zich op. Dat of een serieuze borstvergroting... 


Rianne zag er maar wat bleekjes uit na al dat chirurgisch oplapwerk. Het arme kind had duidelijk nog een paar kleuraccentjes nodig. 


En wie weet, misschien maakt één zwaluw uitzonderlijk toch al eens de lente?

VAN MIEK IS ALTIJD BLIJ MET EEN REACTIE OF EEN VOLGER ERBIJ!

Follow

PATROON: Rianne (La maison Victor)
STOF: A. Boeken (Amsterdam)
ZWALUWSPELD: homemade (met Fimo klei)






dinsdag 7 maart 2017

Alsof...

Zolang de zon zich niet vertoont, doen wij hier gewoon alsof…


… alsof die zonnebril in huis ècht nodig was.


… alsof wij midden in de week zomaar tijd hebben om te chillen met die billen - in plaats van binnen tien minuten naar de zwemles te moeten vertrekken en liefst eerst nog een boterham te eten.


… alsof wij ons altijd neervlijen als een Romeinse godin terwijl we druiven eten.



 … alsof wij vandaag in de klas geen kruisjes op onze handen getekend hebben. 


Pas op, begrijp ons niet verkeerd. Ons nieuwe Gloria-topje vinden we helemaal goed - niet alsof … Dat topje was toen trouwens ook al een succesverhaal.)



… maar een streepje zon zou toch niet mis zijn.


VAN MIEK IS ALTIJD BLIJ MET EEN REACTIE OF EEN VOLGER ERBIJ!

Follow  

PATROON: Gloria top (gratis patroon van Emma en Mona)
STOF: Soldeur (wildvanstof)
BOORDSTOF + LINTJE: A. Boeken (Amsterdam)